Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Η καλύτερη φωτογραφία για το 2.011…. κι οι άλλες βραβευμένες φωτογραφίες για τη χρονιά που πέρασε από τη World Press Photo …







Η κριτική επιτροπή της World Press Photo στην 55η τελετή βράβευσης, βράβευσε σαν καλύτερη φωτογραφία για το 2011, αυτή του Ισπανού φωτογράφου Aranda.
“Pieta’ Υεμένισσα”, μ’ αυτόν τον τίτλο παρουσιάζει την καλύτερη φωτογραφία για το 2.011 η ιταλική Corriere della Sera…
Η φωτογραφία παρουσιάζει μια γυναίκα στην Υεμένη σκεπασμένη με το μαύρο βέλο (niqab) που κρατάει στην αγκαλιά της έναν πληγωμένο συγγενή της κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης κατά του προέδρου της χώρας Saleh.
Η φωτογραφία είναι του Ισπανού Samuel Aranda, που την τράβηξε, για τους Τάιμς της Ν. Υόρκης, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην πόλη Sanaa της Υεμένης στις 15-10-2011.


-Ο Γιαπωνέζος Yasuyoshi Chiba είναι ο νικητής του βραβείου “People in the News” με τη φωτογραφία μιας γυναίκας ανάμεσα στα ερείπια από το τσουνάμι στην πόλη Miyagi.


-Ο Γάλλος φωτογράφος Vincent Boisot είναι ο νικητής του βραβείου World Press Photo Contest στην κατηγορία  “Τέχνη και ψυχαγωγία”. Στη φωτογραφία ένα μοντέλο ποζάρει μπροστά στο τραπέζι του ράφτη στο Ντακάρ.



-Η βραβευμένη φωτογραφία του Ιρλανδού Ray Mcmanus: «συμπλοκή κάτω από βροχή σ’ έναν αγώνα στο Δουβλίνο».


-Βραβευμένη και η φωτογραφία του Σουηδού, Niclas Hammerstroem, από την τραγωδία στη Νορβηγία τον περασμένο Ιούλιο. Στη φωτογραφία ρούχα φοιτητών που έτρεξαν για να σωθούν από τον ακροδεξιό σίριαλ κίλλερ, Anders Breivik.


-Δείτε εδώ όλες τις βραβευμένες φωτογραφίες από την Corriere della Sera…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου