Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Sun will give the ENERGY!!!!






Το ηλιοθερμικό πάρκο παραβολικών κατόπτρων Andasol 3, σε συνδυασμό με τις μονάδες Andasol 1 και 2, δημιουργεί την μεγαλύτερη ηλιακή μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, ισχύος 150 μεγαβάτ.

Το Andasol εκτιμάται ότι θα αποφέρει 165 εκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως και θα εξοικονομήσει 150 χιλιάδες τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η κατασκευή της τελευταίας μονάδας, της Andasol 3, ξεκίνησε στα μέσα του 2008 και ολοκληρώθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Η εν λόγω μονάδα αποτελείται από 205 χιλιάδες παραβολικά κάτοπτρα.

Σημειώνεται πως στο κολοσσιαίο έργο περιλαμβάνεται και μία ειδική δεξαμενή που περιέχει 30 χιλιάδες τόνους ενός ειδικού μείγματος αλάτων, το οποίο μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια για οκτώ ώρες, επιτρέποντας στο Andasol να συνεχίσει την παραγωγή ηλεκτρισμού και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό πάρκο της Ευρώπης κατασκευάστηκε από τις γερμανικές εταιρείες Stadtwerke München, RWE Innogy, RheinEnergie, Ferrostaal και Solar Millennium

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου