Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

To Aπαγορευμένο spot της Μπιενάλε..

Αυτό είναι το «απαγορευμένο» video της Μπιενάλε που απαγόρευσε η ΕΡΤ!"Mονόδρομος" είναι το σύνθημα της 3ης Μπιενάλε της Αθήνας. Με αυτό το σκεπτικό ο σκηνοθέτης του πολυβραβευμένου "Casus belli", Γιώργος Ζώης θέλησε να δείξει αυτό ακριβώς σε ένα βίντεο 25 δευτερολέπτων.

Η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση που τονίζει πως «το νομοθετικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργεί δεν επιτρέπει μεταξύ άλλων τη μετάδοση μηνυμάτων που περιέχουν στοιχεία βίας ή ενθαρρύνουν συμπεριφορές επιζήμιες για την υγεία και την ασφάλεια ή θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Το ως άνω νομοθετικό πλαίσιο είναι γνωστό και θα έπρεπε να το γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με την παραγωγή διαφημιστικών μηνυμάτων».

Η ανακοίνωση της δημόσιας τηλεόρασης καταλήγει πως «Η ΕΡΤ δεν λογοκρίνει, δεν σχολιάζει και δεν αξιολογεί την καλλιτεχνική δημιουργία».

Το τμήμα χορηγιών της ΕΡΤ επεσήμανε ότι το σποτ "Monodrome" του Γιώργου Ζώη παραβιάζει το νόμο 1730 /1987 (που καθορίζει τα της ΕΡΤ), καθώς και το ΠΔ 109 / 2010 (περί οπτικοακουστικών υπηρεσιών και τηλεοπτικής διαφήμισης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου