Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Καλλιτέχνης ζωγραφίζει πορτραίτα με.. κοκτέιλ μολότωφ!!

Ο Radya Timofey, ένας 23χρονος καλλιτέχνης από τη Ρωσία έφερε θύελλα στον κόσμο της τέχνης με μια σειρά από πρωτότυπα έργα ζωγραφικής που έκανε ρίχνοντας βόμβες μολότοφ σε καμβάδες του.Συχνά η βόμβα χρησιμοποιείται για να προκαλέσει χάος, αλλά ο νεαρός Radya Timofey μετέτρεψε τις βόμβες μολότοφ σε εργαλεία για την τέχνη για να δημιουργήσει όμορφα πορτραίτα των στρατιωτών που πολέμησαν στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο...

Χρησιμοποίησε ένα συνδυασμό…σπιτικών ναπάλμ και ουσίες με βάση το πετρέλαιο για να σχεδιάσει τα πλαίσια των πορτραίτων και στη συνέχεια ρίχνει ένα κοκτέιλ Μολότοφ στον καμβά και αυτός φλέγεται. Όταν η φωτιά έχει σταματήσει στο έργο τέχνης, ένα απανθρακωμένο σχήμα αποκαλύπτεται. Παρά το γεγονός ότι η πραγματική “ζωγραφική” λαμβάνει χώρα σε εγκαταλελειμμένους εξωτερικούς χώρους, ο Radya Timofey λέει ότι “φυσικά είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιήσει κάποιος την φωτιά έτσι, αλλά είμαστε προσεκτικοί.
Θα τα βάλουμε στο νοσοκομείο ως μια απόδειξη για την ανδρεία των ανδρών, στη ζωή τους κυριολεκτικά έπρεπε να βάλουν τα πρόσωπά τους στη φωτιά για την καταπολέμηση των Ναζί. “Με τίτλο “Eternal Fire” η σειρά του Timofey από προσωπογραφίες των ηρωικών αγωνιστών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είναι μια γιορτή της νίκης της Ρωσίας σχετικά με τη ναζιστική Γερμανία, καθώς και μία άποψη για τους πολέμους σε εξέλιξη σήμερα. Αφού ολοκληρωθούν, οι προσωπογραφίες του, θα τοποθετηθούν στους τοίχους του -εν καιρώ πολέμου- νοσοκομείου στο Yekaterinburg, Ρωσία.
1 σχόλιο: