Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Η «πατάτα» της «Καθημερινής»…..


Πηγή : http://itzikas.wordpress.com


«Εδώ η καλή δημοσιογραφική “πατάτα”»!… Σαν «έμπρακτη διαφημιστική καμπάνια» των αγροτών της Βοιωτίας είδε η εφημερίδα του Αλαφούζου τη δωρεάν διάθεση λαχανικών στο Σύνταγμα!… Όλως περιέργως, της «διέφυγε» εντελώς το γεγονός ότι χιλιάδες λιμοκτονούντες πολίτες στήθηκαν για ώρες στην ουρά να γεμίσουν τις σακούλες τους για να εξασφαλίσουν τον «επιούσιον»! Εδώ έγινε το «πατείς με πατώ σε» από πεινασμένους, θυμίζοντας «Κατοχή», κι αυτοί είδαν «διαφημιστική καμπάνια»! Οι αγρότες της Βοιωτίας μοίρασαν δωρεάν πραγματικές πατάτες και η Καθημερινή μοιράζει επί πληρωμή δημοσιογραφικές «πατάτες» στους αναγνώστες της!

Αυτό λέγεται δημοσιογραφία της «πλάκας» ή του «κώλου», αν προτιμάτε…..

Εύστοχο και το παρακάτω σχόλιο του Δ.Χ. στην ΑΥΓΗ: «Δεν μας αρέσει να σχολιάζουμε με ευκολία επιλογές άλλων εφημερίδων. Πλην όμως ο τίτλος στη φωτογραφία που είχαν όλες σχεδόν οι χθεσινές εφημερίδες και αφορούσε τις ουρές του κόσμου για ένα κιλό δωρεάν κρεμμύδια ή πατάτες από τους παραγωγούς της περιοχής του Ασωπού ποταμού στη Βοιωτία που έβαλε η “Καθημερινή” ήταν ασύλληπτης φαντασίας και αξίζει να επαινεθεί. Ώστε “Έμπρακτη διαφήμιση λαχανικών της Βοιωτίας στο Σύνταγμα” ήταν αυτό; Και άστεγος που κοιμάται το βράδυ στο παγκάκι του πάρκου είναι φανατικός φυσιολάτρης; Δεν παίζεις τόσο εύκολα με τον κοινωνικό πόνο».

Την Καθημερινή την αγοράζω σχεδόν κάθε Κυριακή, γνωρίζοντας πολύ καλά τι εστί Καθημερινή κι ποιος ο ρόλος της στην κεντρική πολιτική σκηνή…

 Έχει χάρη που γράφουν σ’ αυτή κάποιες από τις καλύτερες δημοσιογραφικές πένες που διαθέτουμε (Μπουκάλας, Ξυδάκης, κλπ.), αλλιώς σιγά μην έδινα έστω κι ένα λεπτό για να διαβάζω τους Πασχομανδραβέληδες, τους Αλεξοπαπαχελάδες και τα λοιπά εκσυγχρονιστικά και μνημονιακά «τσανάκια»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου