Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Θεοδωράκης-Γλέζος-Κασιμάτης παρουσίασαν την ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α

mikhs_414x290.jpg

Ξεκινά και επίσημα τη λειτουργία του το νέο μόρφωμα με όνομα  ΕΛληνική ΛΑϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α) μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Ο Μ. Θεοδωράκης, ο Μ. Γλέζος και ο Γ. Κασιμάτης παρουσίασαν την ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ διευκρινίζοντας πως δεν είναι ένα εκλογικό σχήμα ενώ σκοπός του είναι να συσπειρώσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στην κατεύθυνση του αντιμνημονιακού μετώπου.
Ο Μ. Θεοδωράκης σημείωσε πως ο λαός οδηγήθηκε στην άκρη του γκρεμού, στα χέρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενώ υποστήριξε πως υπάρχουν "παιδιά που δεν το βάζουν κάτω και όπως αντιστάθηκαν στη δικτατορία θα αντισταθούν και τώρα, απέναντι στη βία που επιβάλει το καθεστώς με πολιτικές αλλά και πολιτιστικές μορφές αγώνα".
Τη ενίσχυση της πρωτοβουλίας από τα κόμματα ζήτησε ο Μ. Γλέζος ενώ διευκρίνισε πως αυτό πρέπει να γίνει χωρίς καθοδήγηση. Ακόμη σημείωσε πως η κίνηση αυτή έχει ως στόχο την συσπείρωση πολλών δυνάμεων, των κινημάτων και των ομάδων αντίστασης και για αυτό το λόγο δεν είναι ένα εκλογικό κομματικό σχήμα.
Στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην παρανομία των συμβάσεων αναφέρθηκε ο Γ. Κασιμάτης σημειώνοντας πως το ίδιο το χρέος στρέφεται κατά του λαού. Τέλος αναφέρθηκε στις οδυνηρές επιπτώσεις των πολιτικών λιτότητας και των αποκρατικοποιήσεων στις χώρες του Τρίτου κόσμου και προειδοποίησε πως «το χρηματοπιστωτικό σύστημα πειραματίζεται με το ίδιο σχέδιο στην Ελλάδα».
Πηγή : Alter Thess 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου