Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

H λίστα Λαγκάρντ. Eίσαι μέσα;


http://www.kourdistoportocali.com
Tο περιοδικό HOT DOC έφερε στη δημοσιότητα σήμερα το περιεχόμενο της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του εκδότη και δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη περιέχει 2059 ονόματα Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία. Δηλαδή τη λίστα η οποία επί δύο τουλάχιστον χρόνια φερόταν να γυρίζει από συρτάρι σε συρτάρι και από υπουργό σε … υπουργό.

Στη λίστα που ήρθε στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται μεν τα ονόματα των καταθετών, όχι όμως και τα ποσά ενός εκάστου λογαριασμού, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις αναγράφονται οι ιδιότητες των δικαιούχων. Εκείνο που δεν είναι σαφές, είναι κατά πόσον το περιεχόμενο τη λίστας προέρχεται από το αυθεντικό cd που παρέδωσαν οι γαλλικές αρχές στην ελληνική κυβέρνηση. 

Οι άνθρωποι που παρουσιάζονται στη λίστα, η οποία αφορά στις καταθέσεις Ελλήνων πολιτών στη συγκεκριμένη ελβετική τράπεζα, δεν μπορούν να θεωρηθούν σε καμία περίπτωση αυτομάτως ύποπτοι φοροδιαφυγής, αφού οι περισσότεροι εξ’ αυτών είναι πασίγνωστοι επιχειρηματίες της χώρας οι οποίοι θα μπορούσαν νομίμως να κατέχουν χρήματα στο εξωτερικό.  

Άλλωστε πολλοί εξ΄ αυτών των λογαριασμών εμπεριέχουν πολύ μικρά ποσά (ακόμα και φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό) ανάξια φορολογικής αναζήτησης. Επιπροσθέτως, πηγές αμφισβητούν τη γνησιότητα του συνόλου της λίστας. Για παράδειγμα, ο δημοσιογράφος κ. Παναγιώτης Λάμψιας, δήλωσε στο protothema.gr, ότι ουδέποτε είχε λογαριασμό σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, πλην της Ελλάδας, ενώ ο «λογαριασμός» που φέρεται να έχει στην περιβόητη λίστα ούτως ή άλλως αναφέρεται ως μηδενικός. 

  "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"




H  ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΟΙ "ΕΠΩΝΥΜΟΙ" ΑΠΟ ΤΟ NEWPOST.GR
Σε ό,τι αφορά τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα της λίστας, αναφέρονται, μεταξύ άλλων,η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη (η οποία αναφέρεται και ως Πελέκη και ως Βουλγαράκη), οι εκδότες Γεώργιος Μπόμπολας και Φώτης Μπόμπολας, ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας, αλλά και η Μαρία Μπόμπολα, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λάμψιας, ο δημοσιογράφος και εκδότης Γιώργος Τράγκας, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοπελούζος, οι κοσμηματοπώλες Κώστας Καίσαρης και Απόστολος Βιλδιρίδης, οι επιχειρηματίες Παναγιώτης - Δημήτριος Μαρινόπουλος, Στέφανος Μαρινόπουλος και Κασσάνδρα - Μόσχα Μαρινοπούλου, ο Λεωνίδας Μαρινόπουλος, η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη, η επιχειρηματίας Αλίκη Μπενρουμπή, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Χαϊτογλου, o βιομήχανος Κωνσταντινος Χαϊτογλου, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο δραστηριοποιούμενος στα τρόφιμα Νικόλαος Χαϊτογλου, ο εμπορος Βασίλειος Ζούλοβιτς, ο Σταύρος Βανικιώτης των πολύτιμων λίθων, η εταιρεία Ιντεραμέρικαν, η εταιρεία Coca Cola 3E, η ηθοποιός Αμαλία Μουτούση, ο επιχειρηματίας στο χώρο της κλωστουφαντουργίας Γιώργος Ακκάς, ο ασχολούμενος με τις επιχειρήσεις Ορφέας Βεϊνόγλου - Μοσχόπουλος, oΘεόδωρος Βελισσαρόπουλος προϊστάμενος της Διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών, ο Παναγιώτης Αγρανιώτης μαιευτήρας γυναικολόγος στο Κολωνάκι, ο Βασίλειος Δανιηλίδης οδοντίατρος στη Θεσσαλονίκη, ο Ιωάννης ΚαραϊτιανόςΕπίκουρος καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών / Διευθυντής χειρουργός του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», ο Σωτήριος Στυλογιάννηςχειρουργός στην Αθήνα, ο Πετρίδης Πτολεμαίος ωτορινολαρυγγολόγος στη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Παπαδημητρίου γυναικολόγος στην Αθήνα, η Iωάννα Σάκκουλα σύζυγος του ιδρυτή των εκδόσεων «Σάκκουλα», ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο βιομήχανος Δημήτριος Μυλωνάς, η τενίστρια Αγγελική Κανελλοπούλου, ο Αχιλέας Ραξέβσκυ που δραστηριοποιείται στο χώρο του ενδύματος, ο Ιωάννης Βουράκη, ο ζωγράφος Θεόδωρος Μανωλίδης, ο επενδυτήςΠαναγιώτης Βοϊλης, οι ασχολούμενοι με το κόσμημα Δημήτριος Σαραντόπουλος,Βάλια Σαραντοπούλου και Αλεξανδρος Σαραντόπουλος, ο Κωνσταντίνος Καϊλης πρώην Διοικητής της ΔΕΗ, o επιχειρηματίας Ηλίας Λαλαούνης, o Αλέξης Σκαναβής, συνεκδότης του «Ελεύθερου Τύπου» κ.ά.
 
http://newpost.gr/post/163984/ekdotes-epixeirimaties-giatroi-kai-dikigoroi-stin-lista-lagkarnt-me-toys-megalokatathetes-toy-eksoterikou/

Αυτή είναι η επίμαχη λίστα με τα 2.059 ονόματα των μεγαλοκαταθετών και για να δείτε ευκρινώς τα ονόματα κάντε κλικ στην φωτογραφία και αφού ανοίξει, πατήστε δεξί κλικ. Στη συνέχεια μπορείτε να πατήσετε προβολή εικόνας και με το ποντίκι να κάνετε ζουμ για να διαβάσετε αναλυτικά τη λίστα.



page3.jpegPAGE4.jpegPAGE34.jpgGAE100.jpgPAGE32222.jpgPAGELAST5.jpegLISTA2.jpeg











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου