Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Συμβουλές Ζωής Mary-Theresa Schmich



Πηγή : http://www.youtube.com
"Η ιστορία λέει ότι αυτό το τραγούδι από τους Lee Perry (ο ηθοποιός που απαγγέλει) & Quindon Tarver, που βγήκε στην Αυστραλία το '97 στο άλμπουμ "Something for everyone" του Baz Luhrman, ήταν ουσιαστικά ή "μελοποίηση" όχι μιας ομιλίας αποφοίτησης για την τάξη του '97 στο ΜΙΤ όπως είχε αρχικά κυκλοφορήσει μέσω e-mails σε όλον τον κόσμο, αλλά ενός άρθρου από την Chicago Tribune στις 01.06.97, με τίτλο: \"ADVICE, LIKE YOUTH, PROBABLY JUST WASTED ON THE YOUNG\" της Mary-Theresa Schmich. Ο Luhrmann διάβασε το mail, πήγε στην πηγή, αγόρασε τα δικαιώματα από την εφημερίδα κι έφτιαξε αυτό το τραγούδι. Που έκανε πάταγο όταν πρωτοβγήκε, απλώς δεν μπορούσε να χορευτεί, οπότε κατέβηκε γρήγορα από τους πίνακες. Πώς να χορευτεί αλήθεια?! Κάπου ήσυχα, μόνος ή αγκαλιά, μόνο έτσι το ακούς, δεν παίζεται αλλιώς.

Το Πανεπιστήμιο του Zagreb και συγκεκριμένα το τμήμα Πληροφορικής και μηχανικών ηλεκτρολόγων( Faculty of Electrical Engineering and Computing χρησιμοποιεί το τραγούδι σε κάθε τελετή αποφοίτησης των πτυχιούχων του κατι που ήταν και ευχή της ίδιας της Mary Schmich.

Το τραγούδι  ακούστκε στην εκπομπή του SENTRA FM 103.3 "Σουτ τηλεφώνημα " με τους Θέμη Καίσαρη και Τσαρλυ. Ήταν ένα τραγούδι που έβαλε ο Θέμης με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων Εξετασεων, και το οποίο βάζει κάθε χρόνο παραμονή Πανελληνίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου