Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

«συνωστισμός» στις παρελάσεις -ναυτίλος- 31/10/2011


Εκπομπές επαναλήψεις παλαιών είχαν για την Εθνική Επέτειο ως επί το πλείστον τα κανάλια -πού φράγκα, αλλά και πού ψυχή για να γυριστούν καινούργιες...
Αλλωστε τα τουρκικά σήριαλ τίμησαν απ' τα εν λόγω κανάλια δεόντως την εθνική μας γιορτή
με ολίγην από γερμανικές διαταγές στις ειδήσεις. Μια χαρά αχταρμάς το μενού!
Με κορυφαίο το ντόμπερμαν που την έχει δει στρατοδίκης να ζητά απ' τον κ. Δημαρά να «καταδικάσει», να «αποκηρύξει», να «δηλώσει» και στο τέλος να τον καταδικάζει ότι δεν «αποκήρυξε», δεν «δήλωσε», δεν δούλωσε...
Ντόμπερμαν χωρίς κατοχικές κουκούλες, έτσι φόρα παρτίδα απ' τις οθόνες μας, με το θράσος χιλίων πιθήκων...
Δηλητηριώδης από καιρό τυγχάνει η πιπίλα που αναχαράζουν τα παπαγαλάκια και τα ντόμπερμαν της ενημέρωσης, ότι «δυσφημείται η χώρα» κάθε φορά που ξετυλίγονται κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις στην επικράτεια (αν ακόμα αυτή η επικράτεια υπάρχει).
Δηλαδή, όταν γίνονται διαδηλώσεις στη Γερμανία, όπως η πρόσφατη στη Φρανκφούρτη εναντίον των Τραπεζών, δυσφημείται η Γερμανία; Οταν κατεβαίνουν εκατομμύρια Γάλλοι στους δρόμους για να υπερασπισθούν το ασφαλιστικό τους σύστημα, δυσφημείται η Γαλλία; «Αμαυρώνεται η εικόνα της... Γαλλίας στο εξωτερικό»;
Εχει αρχίσει να τρώει τα ψωμιά της η προπαγάνδα τους, κι όταν η προπαγάνδα τρώει το ψωμί της τζάμπα, χωρίς απτό αποτέλεσμα για τα αφεντικά, αλλοίμονο στους δούλους τους...
*****
Αυτά που συνέβησαν κατά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε πολλές πόλεις της Ελλάδας συνιστούν μια λαμπρή στιγμή έκφρασης ενός λαού που καταπονείται, αλλά και ταυτοχρόνως αφυπνίζεται -μάλιστα ενός ολόκληρου λαού, για αυτό και οι εκφάνσεις της διαμαρτυρίας του καλύπτουν όλη την γκάμα, από τους δεξιούς ώς τους αριστερούς.
Αν τώρα αυτό δίνει την ευκαιρία σε ορισμένους από την ελίτ (βάφεν ή έφεδρη) να χαρακτηρίζει τις διαμαρτυρίες ως «δεξιές» ή «αριστερές», τόσο της κόβει. Ή τόσο θέλει να δείχνει ότι της κόβει, προσπαθώντας να διεκπεραιώσει μια προπαγάνδα που απευθύνεται πλέον μόνο σε ηλίθιους.
Οι εθνικές επέτειοι είναι γιορτές μνήμης -και μέσα στις ψυχές μας κανονικά μνημόσυνα. Με τη χαρμολύπη τους και τα μηνύματά τους.
Για την εξουσία οι εθνικές επέτειοι καταλήγουν αφυδατωμένες να 'ναι μια τελετή
χρήσιμη για την υποστήριξη του οικοδομήματος που έχει στήσει, αλλά ταυτοχρόνως ρηχή· που περιορίζεται σε δυο πόζες και τρεις δεκάρικους
απ' αυτούς που σνομπάραμε ή κοροϊδεύαμε πιτσιρικάδες, όπως άλλωστε όλοι οι πιτσιρικάδες όλων των εποχών (όταν βρίσκουν τρόπους να μετατρέψουν την αγγαρεία σε χαβαλέ).
Για τον λαό όμως οι εθνικές επέτειοι είναι γιορτές. Για τους πατεράδες και τις μανάδες μας, για τα όσα κατόρθωσαν, για εκείνα στα οποία απέτυχαν -είναι γιορτές συλλογικής μνήμης και κατά τούτο συνθέτουν ταυτότητα. Μάλιστα ταυτότητα που όσον ενηλικιώνεται υπερβαίνει μύθους (γόνιμους ή χαλκευμένους) και τείνει προς μιαν αυτογνωσία όπλο.
Ακόμα και οι παρελάσεις -που ορισμένοι θέλουν να καταργηθούν- μπορεί για την εξουσία είναι μια τελετή καθ-ιέρωσης (σημαντικής μάλιστα, λόγω του μιλιταριστικού στίγματος που φέρουν), όμως για τον λαό είναι ένα ξεφάντωμα του συνανήκειν, της κοινότητας που καμαρώνει τα παιδιά της, που θυμάται τη δική της παιδική ηλικία -έτσι είναι η ζωή! χρειάζεται γιορτές για να μην είναι «μακρά οδός απανδόκευτος»...
Αλλωστε οι γιορτές έχουν το νόημα που τους δίνουν οι εορτάζοντες. Επί παραδείγματι η σημαία ως γιορτή: άλλο νόημα έχει στα χέρια του αντάρτη κι άλλο στα χέρια του δωσίλογου.
Αλλά, το κυριώτερο: οι επέτειοι κάθε φορά αποκτούν ένα νέο νόημα συνέχεια του παλιού
και κατά τούτο ωραία απέδωσε ο Μανώλης Γλέζος όσα συνέβησαν προχθές στις παρελάσεις λέγοντας ότι ο λαός τιμά τον αγώνα τού ΟΧΙ με νέους αγώνες στο ίδιο πνεύμα!
Διότι όντως, αν τότε ο λαός αγωνίσθηκε εναντίον του φασισμού, σήμερα μπαίνει σε έναν νέον αγώνα εναντίον μιας οικονομικής χούντας εκείνου του χρήματος που θέλει να (ανα)γεννάται απ' τις στάχτες των ανθρώπων! σε όλον τον κόσμο, την Ευρώπη, την Ελλάδα...
Εκείνο που πρέπει να προσέξει η άφρων εξουσία (η οποία το έχει προσέξει και τρέμει) είναι πως: όταν φτάνει ο λαός να διαταράξει και να αποδομήσει την τελετή, έχει φθάσει ο κόμπος στο χτένι.
Είναι στιγμή σπουδαία και οριακή.
Ως εκ τούτου οι αποδοκιμασίες προς τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας (με τις ύβρεις απολύτως καταδικαστέες) εξέφραζαν την απογοήτευση εκείνων που άλλα περίμεναν απ' τον παλιό αντάρτη. Και πάντως όχι να συγκαλύπτει τα καμώματα μιας κυβέρνησης ανδρεικέλων.
Τα «δύσκολα εύγε» γίνονται δύσκολα, αλλά γίνονται, «δύσκολες» επίσης «αποδοκιμασίες».
Ο λαός φέρθηκε εικονοκλαστικά, έσπασε τις τελετές, αυτό δεν είναι μια εύκολη συμπεριφορά. Φανερώνει οδύνη. Κι εν συνεχεία οργή που αρχίζει να οργανώνει τον εαυτό της.
Ή μήπως είναι βία οι διαμαρτυρίες και δεν είναι βία το πετσόκομμα των μισθών, οι φοροεπιδρομές (τουλάχιστον με Στούκας), ο εξευτελισμός των πολιτών διά της συκοφαντίας και η αιχμαλωσία της χώρας;

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

"Δεν είστε εντολοδόχος της κυβέρνησης κ.Πρόεδρε" - Άρθρο-σοκ Ναυάρχου



Του ΣΗΦΗ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗ
ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ ΠΝ ε.α

Δυο μέρες πριν η Ελλάδα συρόταν από τις Ευρωπαϊκές δυνάμεις σε μια δέσμευση οικονομική και πολιτική τουλάχιστον εικοσαετούς προοπτικής. 


Νίκη παρουσίασε η Ελληνική κυβέρνηση ότι σε δέκα χρόνια θα ευρεθούμε στα οικονομικά επίπεδα που ήμασταν το 2009. 


Όμως εξ αιτίας της οικονομικής μας κατάστασης το 2009...
συρθήκαμε σαν λαός ως εδώ με δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που μας έχουν ρίξει στη δυστυχία.


Είναι καιρός τώρα, που ο Ελληνικός λαός, έχει δείξει την αγανάκτηση και την περιφρόνηση του στο υπάρχον συντεχνιακό κράτος που οικοδόμησαν οι πολιτικοί από την μεταπολίτευση και μετά. 


Πολλές φορές η αγανάκτηση αυτή εναντίον των πολιτικών έχει καταγραφεί όχι μόνον φραστικά αλλά και με έργα (ξυλοδαρμοί και εκσφενδόνιση αυγών και γιαουρτιών).


Καιρό τώρα σαν τελευταία ελπίδα, αφού το κυβερνών πολιτικό κόμμα δεν συγκινείται, αναμένει μια πολιτική πρωτοβουλία (παραίτηση) από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα οδηγούσε σε εκλογές και θα έδιδε προοπτική και ανακούφιση στον λαό. 


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως υπέρτατη αρχή της πολιτείας πρέπει να εξασφαλίζει την ενότητα και την συνοχή του κοινωνικού ιστού.


Είδαμε όμως στα γεγονότα της Θεσσαλονίκης τον κ. Παπούλια να κάνει δηλώσεις οι οποίες σε καμιά περίπτωση δεν ταιριάζουν με τον θεσμό τον οποίο υπηρετεί. 


Το απολογητικό του ύφος για την πατριωτική και δημοκρατική του στάση μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο τον υποβάθμισε σε επίπεδο μέτριου πολιτικού αφού προσέδωσε προσωπική χροιά


Σήφης Μανουσογιαννάκης
Πρώην Υπαρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Π.Ν.
Έτσι ο ίδιος ξέχασε τον θεσμό του ανωτάτου άρχοντα και προκάλεσε αυτό ακριβώς που δεν έπρεπε να γίνει. 


Να αμφισβητούνται άμεσα το ήθος και η πολιτική του -ανοικτά- είτε με υπολογισμό της ηλικίας του με βάση το βιογραφικό και να τίθενται ερωτηματικά για το πότε ανέπτυξε την αντιστασιακή του δράση κατά την κατοχή, είτε με δημοσίευση φωτογραφιών με παρέες στη θάλασσα που παραπέμπουν σε θλιβερή δεκαετία του παρελθόντος.


Θα έπρεπε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έχει καταλάβει την αγωνία του τόπου και να στεκόταν εκεί δίνοντας στην συνείδηση του κόσμου την ελπίδα και την ομόνοια έστω και αν “κάποιοι” όπως λέει η κυβέρνηση προκάλεσαν τα γεγονότα. 



Αντίθετα φάνηκε να λειτουργεί ως εντολοδόχος μιας κυβέρνησης που έχει καταστεί τελείως αναξιόπιστη και μισητή στον κόσμο κατά την διετή πορεία της.




onalert.gr


.

MHNYMA TOY EΔOYAΡΔO ΓΚAΛEANO


Aυτός ο κόσμος έχει την αλητεία μέσα του…
δεν είναι αυτός ο κόσμος που γεννηθήκαμε αντάξιος των ονείρων μας …
αλλά υπάρχει ένας άλλος κόσμος στην κοιλιά αυτού του κόσμου…
που περιμένει.
Θα είναι ένας κόσμος πολύ διαφορετικός
και με μια επώδυνη γέννα.
Αναγνωρίζω τα χαρακτηριστικά αυτού του καινούργιου κόσμου
από τις αυθόρμητες διαδηλώσεις που σαρώνουν τον πλανήτη
και από την δικιά σας γωνιά,
την Ελλάδα μας.
Πολλοί με ρωτούν τι θα συμβεί μετά.
Δεν γνωρίζω, απαντώ και δεν με νοιάζει ιδιαίτερα.
Η αλήθεια είναι, ότι με ενδιαφέρει πάρα πολύ
αυτό που συμβαίνει τώρα.
Πώς θα τελειώσει αυτή η ιστορία;
Είναι σαν να αναρωτιέμαι πότε θα ερωτευτώ.
Δεν με νοιάζει ο θάνατος όταν ζω την μαγική στιγμή του έρωτα…
και εγώ λέω, αυτή η στιγμή έχει το άπειρο μέσα της,
όσο διαρκεί…
Είμαι Έλληνας, όσο ποτέ, τούτες τις ώρες…
*Διαβάστηκε στην επετειακή εκδήλωση που έγινε  στις 27 Οκτωβρίου 2011 στον Δήμο Ελληνικού-    Αργυρούπολης, στην μνήμη του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, 44 χρόνια από την δολοφονία το

Sun will give the ENERGY!!!!






Το ηλιοθερμικό πάρκο παραβολικών κατόπτρων Andasol 3, σε συνδυασμό με τις μονάδες Andasol 1 και 2, δημιουργεί την μεγαλύτερη ηλιακή μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, ισχύος 150 μεγαβάτ.

Το Andasol εκτιμάται ότι θα αποφέρει 165 εκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως και θα εξοικονομήσει 150 χιλιάδες τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η κατασκευή της τελευταίας μονάδας, της Andasol 3, ξεκίνησε στα μέσα του 2008 και ολοκληρώθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Η εν λόγω μονάδα αποτελείται από 205 χιλιάδες παραβολικά κάτοπτρα.

Σημειώνεται πως στο κολοσσιαίο έργο περιλαμβάνεται και μία ειδική δεξαμενή που περιέχει 30 χιλιάδες τόνους ενός ειδικού μείγματος αλάτων, το οποίο μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια για οκτώ ώρες, επιτρέποντας στο Andasol να συνεχίσει την παραγωγή ηλεκτρισμού και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό πάρκο της Ευρώπης κατασκευάστηκε από τις γερμανικές εταιρείες Stadtwerke München, RWE Innogy, RheinEnergie, Ferrostaal και Solar Millennium

ΒΙΝΤΕΟ- Απίστευτο: O ανιστόρητος κύριος Παπανδρέου!

Το ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τα χει κάνει ..σαλάτα σε όλα τα επίπεδα είναι γνωστό τοις πάσι! Αλλά αυτό που ελάχιστοι πρόσεξαν είναι πως χτες στην ανακοίνωση του για τα επεισόδια στην Θεσσαλονίκη, μπέρδεψε ακόμα και το… λόγο που γίνεται η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου!Αυταρχισμός, δήλωσε ο πρωθυπουργός, είναι όταν «διακόπτονται εθνικές παρελάσεις την ώρα που χιλιάδες παιδιά, πολιτες και οικογένειες τιμούν τον εθνικο μας αγώνα για την… απελευθέρωση«!Γιώργο χτες τιμούσαν το «ΟΧΙ» , η απελευθέρωση ..αργούσε ακόμα!Απίστευτα πράγματα!Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στην κρατική τηλεόραση εδώ.

Η αγανάκτηση μεταφέρθηκε στο Αγρίνιο: «Μπάτσοι παντού, δικαιοσύνη πουθενά»


Μπορεί την προηγούμενη αγωνιστική να υπήρχαν πάνω στα γήπεδα του ΟΑΚΑ αλλά και του Ηρακλείου, αλλά σήρερα ήταν η σειρά του Αγρινίου.Στο δημοτικό γήπεδο της περιοχής, την ώρα που διεξαγόταν η αναμέτρηση του Παναιτωλικού με την Ξάνθη, οι φίλαθλοι της νεοφώτιστης ομάδας ανάρτησαν δύο πανό. Το πρώτο ανέγραφε το εξής: «Μπάτσοι παντού, δικαιοσύνη πουθενά» και το δεύτερο «Το δίκιο το έχουν ο λαός και οι εξεγερμένοι, όχι οι πολιτικοί και οι βολεμένοι«.Παρόλα αυτά ο διαιτητής Βοσκάκης δεν διέκοψε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού για να κατέβουν τα εν λόγω πανό, δείχνοντας και αυτός την… συμπαράσταση του στα όσα γίνονται στην Ελλάδα.

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Tα 150-200 άτομα που εμπόδισαν την παρέλαση... Και η παρέλαση που δεν έγινε!



κ.Καρατζαφέρη, γιατί δεν ήρθατε φέτος στην παρέλαση της Θεσαλονίκης;;;

                                                                       (COOL!!!!)

Κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, συνήθιζε να μεταβαίνει στη συμπρωτεύουσα, βουλευτής γαρ Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης και στον επίσημο εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, παρευρισκόμενος και στη στρατιωτική παρέλαση, κάνοντας εν συνεχεία τις σχετικές πατριωτικές του δηλώσεις.


Φέτος, μυρισθείς προφανώς το τι θα γίνει...
(και έγινε), άλλαξε ρότα, έμεινε Αθήνα και πήγε να επισκεφθεί το σπίτι του Ιωάννη Μεταξά !!!


«Γάτα» ο Πρόεδρος και πανέξυπνος, αφού διείδε του τι μέλει γενέσθαι στη συμπρωτεύουσα, και μπράβο για τη διορατικότητά του!!!


Έκανε και τις παρακάτω δηλώσεις μάλιστα μετά την επίσκεψη, έμπροσθεν της οικίας του αείμνηστου Κυβερνήτη:


«Σε αυτό το σπίτι, πριν 71 χρόνια, η Ελλάδα βροντοφώναξε το γενναίο και ένδοξο »ΟΧΙ» δια στόματος Ιωάννη Μεταξά.


»ΟΧΙ» στην ταπείνωση, »ΟΧΙ» στην κατοχή. Σήμερα, 71 χρόνια μετά, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ένα δειλό »ναι». Η Ελλάδα δεν μπορεί να το συνυπογράψει. Ο πατριωτισμός των Ελλήνων πρέπει να το αποκρούσει».


Μαζί όμως με το Γιώργο Παπανδρέου, είπες και εσύ με το κόμμα σου 15 ΝΑΙ στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ κύριε Πρόεδρε, που υπήρξε ο προάγγελος όλων των σημερινών δεινών και που άνοιξε την κερκόπορτα για να μπαινοβγαίνουν ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ, ΔΝΤδουδες και λοιποί κομισάριοι, που μάλιστα κάποτε τους παραχωρούσες και δωρεάν ευάερο και ευήλιο παραλιακό διαμέρισμα με θέα το Σαρωνικό, από ότι θυμάμαι. 


Εσύ το ξέχασες;


O ελληνικός λαός ΟΧΙ!




Νίκος Χριστοδουλόπουλος











Χάρρυ Κλυνν: «Επίσημοι» είναι ο ελληνικός λαός !


Ακούστε παρωχημένοι πολιτικοί…


Άκουσε, κατοχικέ πρωθυπουργέ της χώρας…


Ακούστε άπραγοι, δειλοί και μοιραίοι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης…


Ακούστε μιαροί υπουργοί και kareklolovers βουλευτές…


Ακούστε ανύπαρκτε, διακοσμητικέ πρόεδρε της Δημοκρατίας…


Ο Ελληνικός λαός...
σας έστειλε σήμερα ένα μήνυμα, που αντί να το παραλάβετε και να σκύψετε το κεφάλι ως κύριοι υπεύθυνοι του διασυρμού της χώρας μας…


Αντί να κατανοήσετε τη δικαιολογημένη οργή ενός λαού, που εσείς τον οδηγήσατε στην απόγνωση…


Αντί να προκαλείτε και να προσβάλετε βάναυσα τη νοημοσύνη μας με τις αηδιαστικές σας δηλώσεις περί «αμαύρωσης της Εθνικής επετείου του ΟΧΙ»…


Αντί, ως εκπρόσωποι του λαού, να ζητήσετε συγγνώμη από λαό και να σταθείτε δίπλα στον πόνο και στην αγωνία του…


ΑΝΟΗΤΟΙ,ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΦΙΑΛΟΙ ΔΕΙΞΑΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΣΠΙΘΑΜΙΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΣ ΑΝΑΣΤΗΜΑ.


ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΜΜΕ, ΣΗΜΕΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕ ΜΑΤΑΙΩΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΕΛΑΣΗ, ΣΗΜΕΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΑΤΑΙΩΣΕ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ…


Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΓΙΝΕ, ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΕΣΕΙΣ…


ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!






ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ







.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Η φωτογραφία της ημέρας


Τα κεφάλια αριστερά και όχι δεξιά. Η παρέλαση της επίσημης σαπίλας και η επέλαση της κοινωνική οργής

Πηγή : http://ilesxi.wordpress.com




Παναγιώτης Μαυροειδής
Διαμαρτυρίες στις παρελάσεις υπήρχαν πάντοτε. Από δυνάμεις της αριστεράς ή άλλα ρεύματα που ήθελαν να αντιπαρατεθούν με μιλιταριστικές και εθνικιστικές παράτες. Αυτοί οι διαμαρτυρόμενοι όμως ήταν πάντα απ’ έξω. Με συνθήματα, με πανό, με αιτήματα. Τώρα κάτι άλλαξε. Η διαμαρτυρία είναι και μέσα στη παρέλαση. Τα κεφάλια αριστερά  και όχι δεξιά. Αλλά και παρελαύνοντες να ενώνονται με τους διαδηλωτές.
Μαζική, δημόσια, με τυμπανοκρουσίες αποδοκιμασία του επίσημου πολιτικού κόσμου.
Αυτών που ξεπούλησαν τα τωρινά και αυριανά συμφέροντα των εργαζομένων και της κοινωνίας . Αυτών που έσκυψαν μπροστά στις προσταγές των δανειστών, της ελληνικής και ευρωπαϊκής κεφαλαιοκρατίας. Αυτών που ανέλαβαν το ρόλο των δοσίλογων κυβερνήσεων σε μια οικονομική και πολιτική κατοχή όλων των πτυχών της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στη χώρα μας από την ΕΕ και τον υπέρτατο νόμο του καπιταλισμού, το κέρδος.
Η αντιπαράθεση γύρω από το συμβολισμό των σημαιών είναι παλιά. Όμως να που σήμερα, οι ελληνικές σημαίες  παύουν να κυματίζουν στοργικά πάνω από τον ανέμελο και σεβάσμιο  Πρόεδρο Δημοκρατίας,  τους υπουργούς και βουλευτές. Φεύγουν από τα βρώμικα χέρια των φασιστών. Ξεγυμνώνουν έτσι  την υποκρισία της αστικής πολιτικής και των εκπροσώπων τους. Αποκτούν άλλη νοηματοδότηση στην πλατεία Συντάγματος, μαζί με τους αγαναχτισμένους και την οργή τους. Στέλνουν άλλο μήνυμα, όταν κρεμιούνται σε μπαλκόνια ανάποδα.
Φτάνουν αυτές οι δύο εικόνες για να αντιληφθούμε ότι η κοινωνία εξεγείρεται. Η παρέλαση του σάπιου πολιτικού συστήματος παίρνει τέλος. Η επέλαση του δίκιου είναι παρούσα. Η τρομοκρατία, η βία, η μπότα της ΕΕ που στηρίζει τη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, η συναίνεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, η αφασία μιας νεκρής από ιδέες, αυτοπεποίθηση, επαναστατικό σχέδιο και πάθος  για αγώνα  ηγεσία της κοινοβουλευτικής αριστεράς, μοιάζουν με ανίκητο θωρακισμένο υπερωκεάνιο. Πάντοτε όμως ο απέραντος ωκεανός της κοινωνικής πλειοψηφίας, του 99% που λένε και οι καταληψίες της wall-street,  θα το αιχμαλωτίζουν, θα το σκουριάζουν, θα το κατατρώγουν και ενίοτε θριαμβευτικά θα το καταποντίζουν αύτανδρο.
Η λαϊκή εξέγερση έρχεται σε άλλη χρονική στιγμή από αυτή που περιμένουμε και έχει  άλλα ρούχα από αυτά που φανταζόμαστε. Εμείς όμως πρέπει να βάλουμε το χέρι μας  για αυτήν, θέτοντας ξεκάθαρα το στόχο για τη πραγματοποίηση της, δουλεύοντας με γνώση, σχέδιο και αυτοπεποίθηση για την έλευση της…

Να ειπωθούν όλα: ένα ποίημα του Πωλ Ελυάρ

Ο μεγάλος ποιητής, συμπαραστάτης των αγώνων του λαού μας για την ελευθερία, εισβάλλει στην ιστοσελίδα μας με ένα ποίημά του γραμμένο πριν από εξήντα χρόνια, με τίτλο Tout dire - Να ειπωθούν όλα.
 




Το παν είναι να ειπωθούν όλα, και μου λείπουν οι λέξεις
Και μου λείπει ο καιρός, και μου λείπει το θάρρος
Ονειρεύομαι ξετυλίγω στην τύχη τις εικόνες μου
Εχω άσχημα ζήσει, κι έχω μάθει άσχημα να μιλώ καθαρά.

Να ειπωθούν όλα για τους βράχους, τη λεωφόρο και τα λιθόστρωτα
Τους δρόμους και τους διαβάτες τους τα λιβάδια και τους βοσκούς
Το χνούδι της άνοιξης και τη σκουριά του χειμώνα
Το κρύο και τη θέρμη συνθέτοντας ένα και μόνο καρπό

Θέλω να δείξω το πλήθος και κάθε άνθρωπο χώρια
Μαζί μ΄ ό,τι τον ζωντανεύει και ό,τι τον απελπίζει
Και κάτω από τις ανθρώπινες εποχές κάθε τι που φωτίζει
Την ελπίδα του και το αίμα του την ιστορία του και τη λύπη του

Θέλω να δείξω το τεράστιο πλήθος διαιρεμένο
Το πλήθος διαμοιρασμένο όπως σε κοιμητήριο
Και το πλήθος πιο δυνατό απ΄ τη σκιά του την ακάθαρτη
Έχοντας γκρεμίσει τους τοίχους του έχοντας νικήσει τ΄ αφεντικά του

Την οικογένεια των χεριών, την οικογένεια των φύλλων
Και το περιπλανώμενο ζώο χωρίς προσωπικότητα
Τον ποταμό και τη δροσιά γονιμοποιά και εύφορα
Τη δικαιοσύνη όρθια την εξουσία καλά φυτεμένη

(1951)

Απόδοση Παναγιώτης Φραντζής, με βάση τη μετάφραση του Σπύρου Τζουβέλη



Tout dire


Le tout est de tout dire, et je manque de mots
Et je manque de temps, et je manque d΄audace
Je rêve et je dévide au hasard mes images
J΄ai mal vécu, et mal appris à parler clair.

Tout dire les roches, la route et les pavés
Les rues et leurs passants les champs et les bergers
Le duvet du printemps la rouille de l΄hiver
Le froid et la chaleur composant un seul fruit

Je veux montrer la foule et chaque homme en détail
Avec ce qui l΄anime et qui le désespère
Et sous ses saisons d΄homme tout ce qui l΄éclaire
Son espoir et son sang son histoire et sa peine

Je veux montrer la foule immense divisée
La foule cloisonnée comme un cimetière
Et la foule plus forte que son ombre impure
Ayant rompu ses murs ayant vaincu ses maîtres

La famille des mains, la famille des feuilles
Et l΄animal errant sans personnalité
Le fleuve et la rosée fécondants et fertiles
La justice debout le pouvoir bien planté


Pouvoir Tout Dire (1951) - Paul ÉLUARD.

Γλέζος: Σήμερα αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου


"Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου 1940.Πριν 71 χρόνια, ο ελληνικός λαός, είπε όχι στον εισβολέα. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη και όπως μαθαίνω και στην Πάτρα και στο Ηράκλειο και στο Βόλο και στα Τρίκαλα και σ άλλα μέρη, ο λαός, διατρανώνει το ΟΧΙ του στην υποταγή της χώρας στην τρόικα και τη μετατροπή της σε προτεκτοράτο.
Η κυβέρνηση υποχρέωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποχωρήσει. Στην ουσία το επίσημο κράτος αποσύρθηκε, αυτοκαταλύθηκε. Οι πολιτικοί φορείς και οι πολιτικές οργανώσεις παρήλασαν μπροστά στο Λαό.
Δεν θα συμφωνήσω με τους χαρακτηρισμούς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρέπει όμως και ο ίδιος να κατανοήσει ότι είναι ανεπίτρεπτο να καλύπτει με το κύρος του την πολιτική της υποτέλειας που ακολουθεί η κυβέρνηση."


Μ. Γλέζος: "Σήμερα αποκαταστάθηκε το πραγματικό... by funked00

Φωτογραφίες που έγραψαν ιστορία


 Πηγή : http://24gr.blogspot.com
Δέκα εικόνες που «ακινητοποίησαν» το χρόνο απεικονίζοντας ένα σημαντικό γεγονός
Ορισμένες φωτογραφίες λόγω του θέματος που απεικονίζουν έχουν κερδίσει μια θέση δίπλα σε ιστορικά κείμενα.
Έχουν χαρακτηριστεί, και όχι άδικα, «ιστορικές» καθώς οι φωτογράφοι κατάφεραν να αιχμαλωτίσουν σε μία λήψη μερικά από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα που...
συνέβησαν σε όλο τον κόσμο από την εποχή που η φωτογραφία πήρε την μορφή που έχει και σήμερα.
Από την στιγμή δηλαδή, που ένα μηχάνημα με μέγεθος τέτοιο ώστε να μπορεί να μεταφερθεί έδινε τη δυνατότητα στον χειριστή του να «ακινητοποιήσει» το χρόνο.
Να αποτυπώσει ένα γεγονός, ένα συμβάν στο χαρτί.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν έγραψαν ιστορία καθώς κατάφεραν να αποτυπώσουν γλαφυρά ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός:



                     Το λυντσάρισμα των νεαρών έγχρωμων

                            
Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε μετά τη θανάτωση τριών νεαρών με κρέμασμα, το 1930, στην Ιντιάνα των ΗΠΑ αφού είχαν λυντσαριστεί από το εξαγριωμένο πλήθος. Είχαν κατηγορηθεί για τη δολοφονία ενός λευκού και το βιασμό της κοπέλας του. Το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν και η τελευταία επιβεβαιωμένη περίπτωση λυντσαρίσματος στις ΗΠΑ.


  Ο Χίτλερ στο Παρίσι


Στις 23 Ιουνίου του 1940, ο Χίτλερ πηγαίνει στο Παρίσι μετά την κατάληψη της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα και φωτογραφίζεται με φόντο τον Πύργο του Άιφελ.


Η λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου


Η φωτογραφία αυτή έχει ταυτιστεί με τη λήξη του πλέον αιματηρού πολέμου της ανθρωπότητας. Τραβήχτηκε από τον Alfred Eisenstaedt στις 14 Αυγούστου του 1945 στην Times Squar της Νέας Υόρκης και απεικονίζει έναν ναύτη να φυλάει μια νοσοκόμα.


Η σοβιετική σημαία υψώνεται στο Βερολίνο


Μετά την είσοδο των Σοβιετικών στο Βερολίνο, τον Μάιο του 1945 στρατιώτες υψώνουν τη σημαία της Σοβιετικής Ένωσης στο βομβαρδισμένο Βερολίνο.


Τσε Γκεβάρα


Το πιο διάσημο ίσως πορτρέτο του ανθρώπου που συνέδεσε το όνομα του με την επανάσταση και τον αγώνα: τον Τσε Γκεβάρα. Η φωτογραφία αυτή τράβηξε ο Alberto Korda.


Η εκτέλεση ενός Βιετγκόνγκ


Τη στιγμή της εν ψυχρώ εκτέλεσης ενός διοικητή των Βιετγκόνγκ από τον Nguyen Ngoc Loan, αρχηγό της εθνικής αστυνομίας του Βιετνάμ, κατάγραψε ο Eddie Adams.


Ο πόλεμος του Βιετνάμ


Στο κέντρο της φωτογραφίας απεικονίζεται η 9χρονη τότε Phan Thị Kim Phúc. Μια βόμβα ναπάλμ έχει προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα στην πλάτη της. Το αγόρι, είναι ο μεγαλύτερο αδελφός της. Και οι δύο επέζησαν. Η φωτογραφία έγινε διάσημη απεικονίζοντας την φρίκη του πολέμου στο Βιετνάμ.


Αποτύπωμα στο φεγγάρι


Το 1969 ο Νιλ Άρμοστρονγκ, έκανε πραγματικότητα ένα όνειρο της ανθρωπότητας : έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στη σελήνη. Το πρώτο αποτύπωμα ανθρωπίνου ποδιού, στο φεγγάρι, φωτογραφήθηκε για να αποτυπώσει στη μνήμη, την ιστορική εκείνη στιγμή.


Πλατεία Tiananmen


Πρόκειται για μία από τις πλέον διάσημες φωτογραφίες. Απεικονίζει έναν άνθρωπο να στέκεται μπροστά στα τανκς που εισέβαλαν στην πλατεία Tiananmen της Κίνας για να καταπνίξουν την εξέγερση των φοιτητών στην Κίνα, το 1989.


Υποσιτισμένο παιδί και αρπακτικό


Ο φωτογράφος Kevin Carter, κέρδισε βραβείο Πούλιτζερ το 1994 για την συγκεκριμένη φωτογραφία που τράβηξε στο Σουδάν ένα χρόνο νωρίτερα. Λίγους μήνες μετά την βράβευση του αυτοκτόνησε. Το υποσιτισμένο παιδί προσπαθεί να συρθεί προς το στρατόπεδο σίτισης ενώ το όρνιο καραδοκεί λίγο πιο πέρα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στο φωτογράφο ασκήθηκε σκληρή κριτική καθώς δήλωσε πως περίμενε 20 λεπτά μήπως και το πουλί ανοίξει τα φτερά του για να τραβήξει τη φωτογραφία.

Οι άνθρωποι που επικοινώνησαν με την εφημερίδα «New York Times», στην οποία και πρωτοδημοσιεύτηκε η φωτογραφία για να ρωτήσουν τι απέγινε το παιδί, δεν πήραν καμία απάντηση καθώς όπως δήλωσαν, αγνοούσαν αν τελικά κατάφερε να φτάσει στο στρατόπεδο σίτισης.

Αν και μάλλον δεν πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός, η φωτογραφία αυτή έκανε γνωστό παγκοσμίως το πρόβλημα του υποσιτισμού και γενικά την ανθρωπιστική κρίση στο λεγόμενο «τρίτο κόσμο».

Κούρεμα 50% των 360 δισ. ίσον… 25 δισ.!

Κούρεμα 50% των 360 δισ. ίσον… 25 δισ.!

Από το "Έθνος" 25/10/2011

Δυσάρεστες εκπλήξεις περιμένουν οποιονδήποτε απλό πολίτη επιχειρήσει να εφαρμόσει τα στοιχειώδη μαθηματικά που έμαθε στο σχολείο για να κάνει υπολογισμούς σχετικά με το δημόσιο χρέος της χώρας μας. Απορεί μάλιστα γιατί δεν χαιρόμαστε ως Ελληνες όταν γίνεται συζήτηση για “κούρεμα”, δηλαδή μείωση του δημόσιου χρέους κατά 50% ή 60% ή ακόμη και 80% που προτείνουν κάποιοι στη συζήτηση που γίνεται σε διεθνές επίπεδο. Η σκέψη του κόσμου είναι απλή: “Χρωστάει η Ελλάδα περίπου 360 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν το χρέος αυτό “κουρευτεί” κατά 50%, τότε θα χρωστάμε τα μισά, άρα 180 δισεκατομμύρια”.

Αυτό λέει η λογική. Στην πράξη όμως ισχύουν πολύ, απίστευτα πολύ διαφορετικά πράγματα – τουλάχιστον βάσει της “ιστορικής” όπως την αποκαλούσε η κυβέρνηση, συμφωνίας των ηγετών της Ευρωζώνης την 21η Ιουλίου. Ας δούμε τα πράγματα αναλυτικά:


Εν πρώτοις εξαιρούνται από το “κούρεμα” ελληνικά κρατικά ομόλογα αξίας περίπου 60 δισ. ευρώ, τα οποία βρίσκονται στην κατοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) – άρα κατά 50% υποτίθεται ότι θα μειωθούν τα υπόλοιπα χρέη του ελληνικού κράτους, αξίας 300 και όχι 360 δισ. ευρώ. Μη βιάζεστε! Εξαιρούνται από το “κούρεμα” άλλα 65 δισ. ευρώ που είναι τα δάνεια που έχει πάρει πρόσφατα η Ελλάδα από την τρόικα ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ στη βάση του Μνημονίου – άρα πέσαμε στα 235 δισ. ευρώ που θα “κουρευτούν” κατά 50%.
Υπομονή, δεν τελειώσαμε ακόμη! Η “ιστορική” συμφωνία της 21ης Ιουλίου αφορά μόνο τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που λήγουν μέχρι το 2020, όχι τα πιο μακροπρόθεσμου δανεισμού ομόλογα, τα οποία λήγουν μετά το 2020. Αυτά όμως δεν είναι και λίγα, ανέρχονται σε ομόλογα αξίας περίπου 40-45 δισ. ευρώ – άρα προς “κούρεμα” έχουν απομείνει πλέον μόνο 190-195 δισ. ευρώ από τα 360 του συνολικού μας χρέους!
Εχουμε κάτι λεπτομέρειες να ρυθμίσουμε ακόμη: “κούρεμα” δεν θα υποστούν και τα έντοκα γραμμάτια του δημοσίου τα οποία είναι εξ ορισμού βραχύβια (ετήσια, εξάμηνα, ακόμη και τρίμηνα) η αξία των οποίων ανέρχεται σε 15 δισ. ευρώ – άρα μας έχουν απομείνει προς “κούρεμα” γύρω στα 175 – 180 δισ. ευρώ. Από αυτά πρέπει να αφαιρεθούν ακόμη περίπου 20 δισεκατομμύρια, τα οποία αντιστοιχούν σε άλλα δάνεια που έχει συνάψει το ελληνικό δημόσιο. Εδώ τελειώσαμε!
Κάνοντας τη σούμα βλέπουμε ότι από τα 360 δισ. του συνολικού δημόσιου χρέους έχουν ήδη αφαιρεθεί τουλάχιστον τα 200 δισ. και απέμειναν προς “κούρεμα” κατά 50% μόνο τα 160 δισ.!
Πριν πείτε όμως “έστω με “κούρεμα” 50% των 160 δισ. γλιτώνουμε τουλάχιστον 80 δισ. ευρώ που δεν είναι και λίγα” πρέπει να σας πούμε μερικά ακόμη επώδυνα μυστικά.
Από αυτά τα 160 δισ. ευρώ που απέμειναν πάνω από 100 δισ. βρίσκονται στα χέρια ελληνικών τραπεζών, ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων και ελληνικών ασφαλιστικών εταιρειών. Θα εξετάσουμε χωριστά τι σημαίνει αυτό και τι προκύπτει ως αποτέλεσμα του “κουρέματος” αυτών των 100 και πλέον δισ. ευρώ που βρίσκονται σε ελληνικά χέρια. Εδώ απλώς θέλουμε να επισημάνουμε ότι τελικά είναι – δεν είναι καμιά εξηνταριά δισ. ευρώ αυτά που βρίσκονται στα χέρια ξένων ιδιωτικών τραπεζών και άλλων ιδιωτών.
Αν προσθέσουμε το γεγονός ότι δεν έδειξαν καμιά προθυμία να σπεύσουν όλοι να συμμετάσχουν στο εθελοντικό πρόγραμμα “κουρέματος” το προσδοκώμενο κέρδος από αυτούς κυμαίνεται γύρω στα 20-25 δισ. ευρώ αν υποθέσουμε δηλαδή ότι από αυτούς που κατέχουν τα 60 δισ. προσέρχονται στο “κουρείο” κατά 50% οι κάτοχοι ομολόγων αξίας 40-50 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Βάσει των διευθετήσεων της 21ης Ιουλίου δηλαδή και με τους υπολογισμούς που κάναμε το κέρδος της Ελλάδας μέχρι στιγμής από το “κούρεμα” κατά 50% των 360 δισ. ευρώ του δημόσιου χρέους ανέρχεται σε… 20-25 δισεκατομμύρια!!! Φυσικά τίποτα δεν απαγορεύει όλες αυτές οι ρυθμίσεις να αλλάξουν αύριο.
Επιδείνωση

Χρέη προς ξένους τα χρέη προς Έλληνες

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΕΣ εξελίξεις προκαλεί το “κούρεμα” κατά 50% της αξίας των κρατικών ομολόγων ύψους άνω των 100 δισ. ευρώ που κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες, τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία και οι ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες. Τυπικά, το δημόσιο χρέος θα μειωθεί κατά 50 δισ. Με τη μείωση όμως ούτε οι τράπεζες θα έχουν λεφτά για να πληρώσουν στους καταθέτες τους ούτε τα ταμεία θα μπορούν να δίνουν συντάξεις! Για να μη γίνει αυτό, το κράτος θα τους δανείσει αμέσως σχεδόν όσα λεφτά τους πήρε. Οι τράπεζες και τα ταμεία θα χρωστούν τα λεφτά στο Δημόσιο πλέον. Επειδή όμως η κυβέρνηση δεν έχει λεφτά να τους δανείσει, πρέπει να δανειστεί τα λεφτά αυτά από το εξωτερικό! Ετσι το δημόσιο χρέος θα ξαναγίνει όσο ήταν και επιπλέον αυτά που χρώσταγε σε ελληνικά ιδρύματα, το κράτος θα τα χρωστάει τώρα σε ξένους!

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Δείτε το «ντου» του λαού στην εξέδρα των επισήμων


ΒΙΝΤΕΟ – Θεσσαλονίκη: Δείτε το «ντου» του λαού στην εξέδρα των επισήμων«Ντου» προς την εξέδρα των επισήμων στη Θεσσαλονίκη έκαναν οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν στον χώρο της παρέλασης.
Με το που τελείωσε η παρέλαση οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν μαζικά προς την εξέδρα. Την εξέδρα περικύκλωσαν άμεσα αστυνομικοί, οι οποίοι και φυγάδευσαν τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, τον Αντιπεριφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα και όσους βρίσκονταν στο σημείο.
Οι πολίτες γιούχαραν τους εκπροσώπους των αρχών, φωνάζοντας «προδότες», ενώ επιτέθηκαν φραστικά και κατά δημοσιογράφων.

Τους γιούχαραν κατά λάθος!


Τους γιούχαραν κατά λάθος!
Παρά λίγο… «διπλωματικό» επεισόδιο, χθες, στο Ηράκλειο, εξαιτίας … παρεξήγησης!
Την ώρα που το κομβόι αυτοκινήτων με την κινεζική αντιπροσωπεία έφθανε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, επισκέπτες της Κνωσού είδαν τα αυτοκίνητα και νόμισαν ότι μετέφεραν Έλληνες πολιτικούς.
Αμέσως «άναψαν» τα αίματα και ο κόσμος κινήθηκε εναντίον των αυτοκινήτων, με φωνές, χειρονομίες και διαμαρτυρίες. Οι αστυνομικοί, μην όντας προετοιμασμένοι για τέτοιες αντιδράσεις, έσπευσαν να περιορίσουν τον κόσμο ενώ ταυτόχρονα τους έδειχναν τις κινεζικές σημαίες στα αυτοκίνητα και προσπαθούσαν να εξηγήσουν ότι δεν πρόκειται για Έλληνες πολιτικούς αλλά για επισκέπτες από την Κίνα.
Το περιστατικό έληξε χωρίς περαιτέρω αντιδράσεις, ωστόσο οι Κινέζοι αντιμετώπισαν τη «γιούχα» … κατά λάθος!
ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Με κατάσχεση του ΙΧ της απειλείται μέλος του κινήματος «Δεν πληρώνω»


Με κατάσχεση του ΙΧ της απειλείται μέλος του κινήματος «Δεν πληρώνω»
Η πρώτη κατάσχεση οχήματος μέλους του κινήματος «Δεν πληρώνω διόδια» επιχειρήθηκε να γίνει στις 9.00 το πρωί στα Κιούρκα. Εξαγριωμένοι κάτοικοι απέτρεψαν την κατάσχεση και αυτή τη στιγμή έχουν σηκώσει τις μπάρες στα διόδια Αφιδνών και στα 2 ρεύματα.
Αστυνομικοί συνοδεία 3 δικαστικών επιμελητών πήγαν στο σπίτι γυναίκας που δεν πλήρωνε διόδια και της είχε βεβαιωθεί χρέος 530 ευρώ το οποίο είχε 20πλασιαστεί με αποτέλεσμα να έχει φτάσει το ποσόν στις 10.600 ευρώ.
Όπως καταγγέλει η κυρία Σοφία Κοροβέση «χωρίς να υπάρχει δικαστική απόφαση καθώς την περασμένη Δευτερα η υπόθεση πήρε αναβολή οι δικαστικοί επιμελητές εμφανίστηκαν στο σπίτι μου στα Κιουρκα και απαίτησαν να καταβάλω άμεσα σε μετρητά 10.600 ευρώ ή αλλιώς θα μου πάρουν το αυτοκίνητό μου.
Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα. Αμέσως μαζεύτηκε εξαγριωμένος κόσμος έξω από το σπίτι μου και πριν λίγο η αστυνομία και οι δικαστικοί επιμελητές έφυγαν.
Εμείς για να βγούμε από το σπίτι μας πρέπει κάθε φορά να δίνουμε 2, 05 ευρώ ακόμη και για να πάμε στη δουλειά μας ή στην τράπεζα, δηλαδή εγώ χρειάζομαι 8,20 την ημέρα. Μια τετραμελής οικογένεια σαν τη δική μου χρειάζεται 1.200 ευρώ το μήνα. Που θα τα βρούμε αυτά τα λεφτά;»

Η ιταλική στρατηγική της έντασης, εγχειρίδιο και για την Ελλάδα


συνέντευξη με τον Φραντζέσκο Κοσίγκα
Ο Φραντζέσκο Κοσίγκα, πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιταλίας και υπουργός Δημόσιας Τάξης κατά τη διάρκεια της απαγωγής και δολοφονίας του Άλντο Μόρο (1978), καθώς και γ.γ. του υπουργείου Δημόσιας Τάξης (1996), την περίοδο των μεγάλων πανσπουδαστικών κινητοποιήσεων, μιλά στον Αντρέα Καντζίνι για τις εφημερίδες «Il Giorno», «Il Resto del Carlino», «La Nazione» (23-10-2008), μια συνέντευξη που προκάλεσε σοκ και συζητήθηκε πολύ. Ο Κοσίγκα, μαζί με τους Αντρεότι και Τζακανίνι ήταν οι εκφραστές της «γραμμής της σταθερότητας», δηλαδή ήταν οι αδιάλλακτοι των μολυβένιων χρόνων, που με κάθε δημοκρατικό τίμημα υπερασπίζονταν το αστικό καθεστώς στις πιο ακραίες εκφάνσεις του. Υπήρξε μια προσωπικότητα από τις πιο αμφιλεγόμενες της ιταλικής Χριστιανοδημοκρατίας, πρωταγωνιστής στη στρατηγική της έντασης, δίχως να είναι τυχαίο ότι τη δεκαετία του '70 έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στην υπόθεση Gladio, το ιταλικό σκέλος του Stay- Behind του ΝΑΤΟ για την προάσπιση των αστικών καθεστώτων από τον κομμουνιστικό κίνδυνο, ακόμα και αν αυτός δεν υπήρχε ως τέτοιος.
Πρόεδρε Κοσίγκα, νομίζετε ότι ο Μπερλουσκόνι όταν απείλησε τους φοιτητές με ευρεία χρήση των δυνάμεων της αστυνομίας υπερέβαλλε;
Αν θεωρεί ότι είναι ο πρόεδρος μιας κυβέρνησης ενός ισχυρού κράτους έπραξε πολύ ορθά. Αλλά επειδή η Ιταλία είναι ένα αδύναμο κράτος, και στην αντιπολίτευση δεν έχουμε το ακλόνητο γρανιτένιο ΚΚΙ, αλλά ένα Δημοκρατικό Κόμμα εκτόπλασμα, φοβάμαι ότι τα λόγια δεν θα τα συνοδεύσουν πράξεις, οπότε ο Μπερλουσκόνι θα ρεζιλευτεί.
Τι είδους πράξεις θα πρέπει να ακολουθήσουν;
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μαρόνι θα πρέπει να κάνει αυτό που έκανα εγώ όταν ήμουν στη θέση του.
Δηλαδή;
Καταρχάς, αφήνεις κατά μέρος τους μαθητές του Λυκείου, γιατί φαντάζεστε τι θα συνέβαινε αν σκοτωνόταν ένα παιδάκι ή αν τραυματιζόταν βαριά. Αν και υπάρχουν δάσκαλοι που δασκαλεύουν πολιτικά τα παιδιά και τα κατεβάζουν στους δρόμους: πρόκειται για εγκληματική στάση!
Ενώ τους φοιτητές;
Τους αφήνεις να δράσουν. Απομακρύνεις τις δυνάμεις της αστυνομίας από τους δρόμους και τα Πανεπιστήμια, βάζεις προβοκάτορες στο κίνημα έτοιμους για όλα και αφήνεις για καμιά δεκαριά μέρες τους διαδηλωτές να καταστρέψουν καταστήματα, να κάψουν αυτοκίνητα και η πόλη να περάσει δια πυρός και σιδήρου.
Κι ύστερα;
Στη συνέχεια, ενδυναμωμένος πλέον από τη συναίνεση του κόσμου, ο ήχος των σειρήνων των ασθενοφόρων θα πρέπει να υπερκαλύπτει αυτών της αστυνομίας και των καραμπινιέρων. Οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν θα πρέπει να δείξουν κανένα οίκτο, να στείλουν τους πάντες στο νοσοκομείο. Δεν τους συλλαμβάνεις, άλλωστε οι δικαστές θα τους αφήσουν ελεύθερους, αλλά τους κτυπάς και κτυπάς κυρίως εκείνους τους καθηγητές που υποδαυλίζουν την εξέγερση των μαθητών.
Και εσείς αντιλαμβάνεστε τι θα πουν στην Ευρώπη με μια θεραπεία αυτού του είδους; «Ο φασισμός επιστρέφει στην Ιταλία», θα πουν.
Κολοκύθια, η δημοκρατική συνταγή είναι αυτή: σβήνεις τη φωτιά πριν απλωθεί η πυρκαγιά.
Ποια πυρκαγιά;
Δεν υπερβάλλω, πραγματικά πιστεύω ότι η τρομοκρατία θα επιστρέψει βάφοντας με αίμα τους δρόμους αυτής της χώρας. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Ερυθρές Ταξιαρχίες δεν γεννήθηκαν στα εργοστάσια αλλά στα πανεπιστήμια. Τα συνθήματα που χρησιμοποιούσαν τα είχε χρησιμοποιήσει πριν το Σπουδαστικό Κίνημα και η αριστερά των συνδικάτων.
Υπάρχει, δηλαδή, πιθανότητα να επαναληφθεί η ιστορία;
Δεν είναι πιθανόν, είναι δυνατόν. Γι' αυτό λέω: ας μη ξεχνάμε ότι οι Ερυθρές Ταξιαρχίες γεννήθηκαν γιατί η φωτιά δεν σβήστηκε έγκαιρα.
Το Δημοκρατικό Κόμμα του Βελτρόνι είναι υπέρ των διαδηλωτών.
Μα, κοίταξε να δεις, ειλικρινά εγώ τον Βελτρόνι δεν τον βλέπω να κατεβαίνει στους δρόμους ρισκάροντας να φάει ξύλο. Τον βλέπω περισσότερο να σ' ένα clup prive του Σικάγου να χειροκροτεί τον Ομπάμα.
Φυσικά, δεν θα κατέβει στους δρόμους κρατώντας ένα ρόπαλο, αλλά πολιτικά.
Πολιτικά, κάνει το ίδιο λάθος που έκανε το ΚΚΙ τα πρώτα χρόνια του κινήματος: έπαιξε το ρόλο του υπερασπιστή του κινήματος έχοντας την αυταπάτη ότι το έλεγχε, αλλά όταν , όπως ήταν λογικό, κατέληξαν και αυτοί στο στόχο άλλαξαν τελείως συμπεριφορά.
Πηγή:Εποχή